Wat is het verschil tussen een bakki shower en een trickle filter?

 Je kunt een trickle filter vergelijken met een douche en een bakkie shower met een stortdouche.
Een bakki shower is meer dan alleen een trickle filter. Het is een compleet opzichzelfstaand filtersysteem dat zich bezighoudt met volledige biologische en mechanische filtratie en het polijsten van het water.

Buffert Bacteria Home de pH-waarde van het water?

Nee, in tegenstelling tot wat velen geloven is Bacteria Home niet gemaakt van calciumproducten. Het is een zorgvuldige combinatie van keramiek. Hierdoor wordt de pH-waarde van het water niet beïnvloed.

Kan het gebruikt worden in mijn bestaande onderwaterfilter?

Ja, onze filtermedia werken zeer goed als onderwaterfiltering. Wel is voor het beste resultaat essentieel om de media zwaar te beluchten.

Sterft de bacterie cultuur snel af als het filter wordt stopgezet?

Nee, Bacteria Home heeft veel poriën waarin de bacteriën goed kunnen overleven. Zelfs als het filter 24 uur uitvalt, zal het filter nog steeds veel water vasthouden. Bij onderwaterfiltratie sterven bacteriën sneller af bij stroomuitval, maar bij bakki showers en trickles worden de bacteriën ook blootgesteld aan lucht, waardoor ze bij uitval langer overleven. Daarbij is een van de grootste voordelen van Bacteria Home de extreem snelle opstart van het filter als nieuwe koi of medicijnen zijn toegevoegd.

Zal een bakki shower of trickle filter mijn water afkoelen?

Ja, maar als je er een kast omheen bouwt of het filter ergens binnen zet, is de afkoeling minimaal. Daarnaast wordt hierdoor ook het geluid gedempt. Indien u geen verwarmde vijver heeft, is het i.v.m. afkoeling niet verstandig om het filter ‘s winters aan te laten.